Полігонівський ЗДО "Сонечко", Полігон
Шевченківська сільська рада

Впровадження системи НАССР

                          Система НАССР - качество и безопасность пищевой продукции на Украине ...

HACCP - СИСТЕМА АНАЛІЗУ РИЗИКІВ, НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧИННИКІВ І КОНТРОЛЮ КРИТИЧНИХ ТОЧОК

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

HACCP – це визнаний спосіб, який дає можливість впевнитись, що небезпечні фактори, які можуть вплинути на харчову безпечність, постійно та належно контролюються.

Впровадження системи НАССР в дитячих садках, школах, лікарнях – є гарантом якості в громадському харчуванні. ХАССП в дитячих садках і освітніх установах –це не просто міра для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору, де харчуватися і як харчуватися, тому, адміністрація цих установ зобов'язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP.

Система НАССР:

1. СТОСУЄТЬСЯ ЛИШЕ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І НЕ СТОСУЄТЬСЯ ЇХ ЯКОСТІ.
2. ЗАПОБІЖНИЙ ІНСТРУМЕНТ КОНТРОЛЮ ЗА НЕБЕЗПЕЧНИМИ ФАКТОРАМИ.
3. НЕ ГАРАНТУЄ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, А ЛИШЕ ЗМЕНШУЄ РИЗИК ВИНИКНЕННЯ ВИПАДКІВ ЩОДО ЗАГРОЗИ ЇХ БЕЗПЕЧНОСТІ.
4. НЕ АВТОНОМНА ПРОГРАМА. ЇЇ ОСНОВА — ЦЕ СИСТЕМА ЗАХОДІВ КОНТРОЛЮ, ЩО СКЛАДАЄТЬСЯ З ПРОГРАМ-ПЕРЕДУМОВ, ЯКІ ПОТРІБНО ЗАПРОВАДИТИ Й НАЛЕЖНО ПІДТРИМУВАТИ. КОНТРОЛЬ ЗА РЕАЛІЗАЦІЄЮ ВИМОГ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ПОСТІЙНО ДІЮЧИХ ПРОЦЕДУР, ЗАСНОВАНИХ НА ПРИНЦИПАХ НАССР, ПОКЛАДЕНО НА ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ.
5. ВИМОГИ ЩОДО РОЗРОБКИ, ВПРОВАДЖЕННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ПОСТІЙНО ДІЮЧИХ ПРОЦЕДУР, ЗАСНОВАНИХ НА ПРИНЦИПАХ НАССР, ЗАТВЕРДИЛО МІНАГРОПОЛІТИКИ НАКАЗОМ ВІД 01.10.2012 № 590 (ДАЛІ — ВИМОГИ).

 

Логін: *

Пароль: *